Over 21 Next

Ko is als docent muziek en Onderzoek & Ontwerpen (Technasium) werkzaam in het voortgezet onderwijs op het Johannes Fontanus College. Sinds 2013 combineert hij het lesgeven met trainingen en advies over Onderwijs & ICT. Hij gaat daarbij gedreven, gedegen, creatief en pragmatisch te werk. Naast zijn werkzaamheden als Apple Professional Learning Specialist is hij expert in digitale didactiek en hij heeft veel ICT-technische kennis. Hij is goed op de hoogte van de educatieve mogelijkheden van o.a. Microsoft 365, LessonUp, augmented reality, programmeren, weet wat er speelt op de werkvloer en is altijd goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen en de daadwerkelijk relevantie voor het onderwijs. In opdracht van Trips begeleidde hij enkele scholen bij het verbeteren van hun onderwijs door effectieve inzet van data. Voor stichting Technasium verzorgt hij de training Bedrijfscontacten voor het basiscertificaat. Jarenlang was hij in dienst van Xando Onderwijs in Zwolle als Apple Professional Learning Specialist. Xando Onderwijs is eind 2022 overgenomen door Pro Warehouse en is actief op de onderwijsmarkt onder de naam Pro School. Freelance verzorgt hij voor Pro School en Amac Apple-trainingen.

IPON Webinar: Apple in het onderwijs

In januari 2024 werkte ik mee aan een webinar over Apple in het onderwijs samen met Aram Schalm en Eveline Kaleveld. Daarin werden we geïnterviewd door Michel van Ast over het beheer van Apple-apparaten, professionalisering van leraren via Apple Teacher en Apple Professional Learning. Eveline en ik lieten ook enkele toepassingen zien van de iPad in de het onderwijs.

Kijk de webinar gratis terug via de website van IPON.

Apple Professional Learning

Als Apple Professional Learning Specialist laat ik in praktische workshops zien hoe Apple-producten in het lesprogramma en de leeromgeving integreren zijn. Deze praktijkgerichte workshops worden op school verzorgd en kunnen op maat worden aangepast. De deelnemers leren hoe ze de producten van Apple kunnen inzetten om het onderwijs effectief te beïnvloeden.

Inspiratiesessies gebruik Apple-producten in het onderwijs

Het onderwijs dient leerlingen te vormen en op te leiden voor de maatschappij van morgen. Samen met de steeds grotere rol die technologie in het dagelijkse leven vervult, dient ook het onderwijs mee te veranderen. Inspiratiesessies geven een indruk hoe Apple-producten te integreren zijn in het onderwijs en in staat zijn deze effectief te beïnvloeden.

Advies en begeleiding integratie technologie in het onderwijs

Op veel scholen leeft de vraag wat onderwijs van de 21ste eeuw inhoudt. Wat zijn 21ste eeuwse vaardigheden? Waarom zouden we de rol van technologie in ons onderwijs vergroten? Op welke manieren is informatietechnologie te integreren? Hoe ontwikkelen we visie op het gebruik van technologie? Hoe verloopt een traject naar 1-op-1 onderwijs waarbij iedere leerling zijn eigen apparaat heeft (tablet of laptop)? Neem vrijblijvend contact op over het advies en de begeleiding die 21 Next u kan bieden.

crkbo

Algemene_voorwaarden

Privacy (AVG / GDPR)

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux